Komprimering af EPS (airpop)

RUNI sneglekomprimator til flamingo

EPS er måske mest kendt under navne som flamingo, styrofoam, ekspanderet polystyren eller airpop. EPS anvendes til en lang række formål som eksempelvis isolering og transportbeskyttelse.

EPS er langsom biologisk nedbrydeligt, og i ukomprimeret form ender det ofte på lossepladser, hvor det lette, men voluminøse materiale skaber store problemer. I komprimeret form kan eps affald sælges til produktion af genbrugsplast, hvor det får nyt liv og indgår i et lukket loop.

Ved brug af en RUNI sneglekomprimator kan det ekspanderede polystyren komprimeres i forholdet op til 50:1, hvilket svarer til at 50 lastbiler, der før skulle bruges til bortskaffelse, nu kan erstattes af blot en enkelt. Densiteten af den komprimerede EPS er ca. 350 kg/m³. De producerede blokke kan stables på en palle og sælges til genanvendelse. Der kan være ca. 20 tons i en lastbil eller container.

TURN WASTE TO VALUE!

RUNI´s komprimatorer har et lavt energiforbrug, blandt andet fordi der ikke tilføjes anden varme end den friktionsvarme, der opstår mellem EPS’en og sneglen.

Der er forskel på EPS

EPS findes i mange forskellige kvaliteter, afhængig af anvendelsen og producenten. Både densitet, eventuelle brænd hæmmende midler og materialets udformning har indflydelse på, hvilken RUNI-løsning, vi anbefaler. Hvis EPS'en er våd, har dette også indflydelse på den endelige komprimator.

EPS densitet

Vi har set EPS med en densitet fra 10 gram pr. liter og op til 100 gram pr. liter. De fleste typer ligger imidlertid mellem 20-35 gram pr. liter. Densiteten afgør, hvilken type opriver, der vil være optimal.

Materialets udformning

RUNI udvikler fortsat nye løsninger for at imødekomme de forskellige størrelser og udformninger af eps materiale. Gennem dialog med vores kunder om materiale strømmen optimerer vi hele tiden mulighederne for komprimering af forskellige eps produkter.

EPS komprimator typer 

De fem modeller af vores eps komprimatorer er udviklet med henblik på at imødekomme forskellige kapaciteter og flow af EPS.

RUNI SK120 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 18 kg pr. time, og fodres typisk manuelt. Den anbefales til en årlig mængde på under 10 ton pr. år.

RUNI SK200 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 45 kg. pr. time og fodres typisk manuelt. Den anbefales til en årlig mængde på mellem 10 og 30 tons pr. år.

RUNI SK200TWIN EPS komprimator har en kapacitet på ca. 90 kilo pr time og fodres typisk manuelt. Den anbefales til en årlig mængde på 50 tons pr. år. 

RUNI SK240 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 75 kg pr. time, og anbefales til en årlig mængde på mellem 30 og 50 tons pr. år.

RUNI SK370 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 200 kg pr. time, og anbefales ved årlige mængder af EPS på 50 ton eller mere.

Til SK240 og SK370 kan vælges en række forskellige tragte, oprivere, siloer, sensorer samt en blokdeler til automatisk deling af de komprimerede blokke. Med disse tilbehør kan arbejdsgangen optimeres. Der kan ligeledes tilkøbes en kran til at løfte de tunge blokke op fra bundet og over på en palle. 

Maskinerne kan sættes for enden af et transportbånd eller på anden måde bygges ind i virksomhedens interne proceslinje

EPS Cases 

Vartdal Plast, Norge, EPS affald fra husstande

Premier Patterns, England, EPS-forme fra bil-, båd- og flyindustrien 

Norlax, Danmark, Fiskekasser 

Vega Salmon, Tyskland, Fiskekasser

North Landing, USA, Fiskekasser

Morpol, Polen, Fiskekasser

Cap Fraicheur, Frankrig, Fiskekasser

Rooms to go, USA, EPS fra emballage

Chantry Digital, England, EPS fra elektronik

Silkeborg Genbrugsplads, Danmark, EPS affald fra husstande

Tarm Genbrugsplads, Danmark, EPS affald fra husstande

Kontakt os

Har du brug for mere information, eller har du nogle spørgsmål angående RUNI-produktet, så udfyld nedenstående formular. Vi giver dig svar hurtigst muligt.

Læs mere om vores privatlivs- og cookiepolitik

Jasar Recycling
NEN-products
Premier Patterns
Skjern Papir
Folldal Gjenvinning
Dan-Web
Carlsberg Bryggeri
Rexcell
Systec
EPE blokke komprimeret med en RUNI komprimator
Norlax
Vega Salmon
North Landing
Morpol
Cap Fraicheur
O.H. Fiskeeksport
SK200 hos Supermercati Tosano
Rooms To Go
Chantry Digital
EPS, compaction, komprimering, Styrene, Xerox, RUNI
Veglo Miljø
Silkeborg Genbrug og Affald
Haith Recycling
Flamingokomprimering i container på genbrugsplads
Recycling plant EPS compaction RUNI
Case, Bortskaffelsesanlæg, SK370, RUNI, sneglekomprimator, komprimering, komprimator
Afvanding af biogas