Komprimering af EPS (airpop)

RUNI Sneglekomprimator til Flamingo

EPS er måske mest kendt under andre mærkenavne som flamingo, styrofoam, ekspanderet polystyren eller airpop. EPS anvendes til en lang række formål som eksempelvis isolering og transportbeskyttelse.

EPS er langsom biologisk nedbrydeligt, og i ukomprimeret form ender det ofte på lossepladser, hvor det lette men fyldige materiale skaber væsentlige problemer. I komprimeret form kan EPS-affald imidlertid sælges til produktion af genbrugsplast.

Ved brug af en sneglekomprimator kan det ekspanderede polystyren komprimeres i forholdet op til 50:1, hvilket svarer til at 50 lastbiler der før skulle bruges til bortskaffelse nu kan erstattes af blot en enkelt. Densiteten af den komprimerede EPS er ca. 350 kg/m³. De producerede blokke kan stables på en palle og sælges til genanvendelse. Der kan være ca. 20 tons i en lastbil eller container. TURN WASTE TO VALUE!

RUNI´s sneglekomprimatorer har et lavt energiforbrug, bl.a. fordi der ikke tilføjes anden varme end den friktionsvarme, der opstår mellem EPS’en og sneglen.

Der Er Forskel på EPS

EPS findes i en mængde forskellige kvaliteter, afhængig af anvendelsen og producenten. Både densitet, evt. brandhæmmere og materialets udformning har indflydelse på hvilken RUNI-løsning, vi anbefaler.

EPS Densitet

Vi har set EPS med en densitet fra 10 gram pr. liter og op til 100 gram pr. liter. De fleste typer ligger imidlertid mellem 20-35 gram pr. liter. Densiteten afgør hvilken type opriver der vil være optimal.

Materialets Udformning

RUNI udvikler fortsat nye løsninger for at imødekomme de forskellige størrelser og udformninger af EPS-materiale. Gennem dialog med vores kunder om materialeflowet optimerer vi hele tiden mulighederne for komprimering af forskellige EPS-produkter.

EPS Komprimator Typer 

De fem modeller af vores EPS komprimatorer er udviklet med henblik på at imødekomme forskellige kapaciteter og flow af EPS.

RUNI SK120 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 18 kg pr. time, og fodres typisk manuelt. Den anbefales til en årlig mængde på under 10 ton pr. år.

RUNI SK200 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 45 kg. pr. time og fodres typisk manuelt. Den anbefales til en årlig mængde på mellem 10 og 30 tons pr. år.

RUNI SK200TWIN EPS komprimator har en kapacitet på ca. 90 kilo pr time og fodres typisk manuelt. Den anbefales til en årlig mængde på 50 tons pr. år. 

RUNI SK240 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 75 kg pr. time, og anbefales til en årlig mængde på mellem 30 og 50 tons pr. år.

RUNI SK370 EPS komprimator har en kapacitet på ca. 200 kg pr. time, og anbefales ved årlige mængder af EPS på 50 ton eller mere.

Til SK240 og SK370 kan vælges en række forskellige tragte, oprivere, siloer, sensorer samt en guillotine til automatisk deling af de komprimerede blokke. Med disse tilbehør kan arbejdsgangen optimeres.

Maskinerne kan sættes for enden af et transportbånd eller på anden måde bygges ind i virksomhedens interne proceslinje

EPS Cases 

Vartdal Plast, Norge, EPS affald fra husstande

Premier Patterns, England, EPS-forme fra bil-, båd- og flyindustrien 

Norlax, Danmark, Fiskekasser 

Vega Salmon, Tyskland, Fiskekasser

North Landing, USA, Fiskekasser

Morpol, Polen, Fiskekasser

Cap Fraicheur, Frankrig, Fiskekasser

Rooms to go, USA, EPS fra emballage

Chantry Digital, England, EPS fra elektronik

Silkeborg Genbrugsplads, Danmark, EPS affald fra husstande

Tarm Genbrugsplads, Danmark, EPS affald fra husstande

Kontakt os

Har du brug for mere information, eller har du nogle spørgsmål angående RUNI-produktet, så udfyld nedenstående formular. Vi giver dig svar hurtigst muligt.

Læs mere om vores privatlivs- og cookiepolitik

Flamingokomprimering i container på genbrugsplads
Recycling plant EPS compaction RUNI
SK370 med Silo og stand-alone opriver til komprimering af EPS