Supermercati Tosano - EPS fiskekasser

EPS komprimatorer: det effektive og mere bæredygtige valg for Supermercati Tosano

Supermercati Tosano, en familiedrevet supermarkedskæde stiftet i 1970, har fundet en intelligent løsning til håndtering af den voksende mængde EPS fra deres butikker. Med 19 butikker primært lokaliseret i Veneto regionen, men i vækst over hele nord Italien, er Supermercati Tosano blandt de bedste hyper-butikker i området. De kan blandt andet prale med, at hver enkel butik har en fiskeafdeling, som modtager friske fisk hver dag fra Chioggia markedet. 

I 2018 kontaktede Supermercati Tosano vores italienske distributør, Falcor, fordi de manglede en løsning til bortskaffelse af EPS fiskekasserne i deres butikker. Fiskekasserne ophobede sig hurtigt og blev til store mængder, som fyldte meget. 
Med information om mængder på omkring 7 til 8 tons per år (20 kg. om dagen), blev de første tests iværksat med en SK120. Resultaterne var tilfredsstillende og Supermercati Tosano valgte, at installere en komprimator i hver butik. SK120 komprimatorerne blev installeret med en special tragt, som kunne indeholde en større mængde EPS end standard tragten til SK120.

I takt med at mængden af EPS kasser voksede, blev det nødvendigt at udskifte de fleste af SK120 komprimatorerne med en større model: SK200.
EPS kasserne bliver manuelt indsat i tragten, komprimeret til blokke, som nemt kan placeres på en palle og opbevares. De installerede maskiner er manuelle, hvorfor pressekammeret manuelt skal indstilles. EPS'en undergår en volume reduktion på 50 gange, hvilket giver en densitet på op til 350 kg. pr. kubikmeter. 
Denne volume reduktion er vigtig for Supermercati Tosano og giver mulighed for at de kan reducere omkostningerne for bortskaffelse af EPS kasserne. 
Takket være reduktionen af transport omkostningerne, er den komprimerede EPS et fantastisk sekundært råmateriale, som kan bruges i mange forskellige processer og derfor blive 100% genanvendt. 

Hr. Francesco Tosano er meget tilfreds med købet: ''Takket være komprimatorerne, har vi optimeret vores håndtering af EPS i forhold til plads og bortskaffelsen.''

Fordele, som Supermercati Tosano har opnået med EPS komprimering:

  • Stor reduktion af volumen og derved plads brugt på opbevaring af EPS kasserne.
  • Nem opbevaring af den komprimerede EPS.
  • Reduktion i bortskaffelsesomkostninger.
  • Reduceret miljøpåvirkning.
SK200 hos Supermercati Tosano