Genanvendelse af EPE

EPE, epe, komprimering, genanvendelse, genbrug
EPE, epe, komprimering, genanvendelse, genbrug

Er EPE genanvendeligt?

Med en RUNI SK370'er til EPE, kan materialet effektivt genanvendes og blive til en indtjeningskilde. Hvis materialet ikke sælges til genanvendelse, er der mange omkostninger forbundet med bortskaffelse. Det er både transport, som er væsentligt dyrere for ikke-komprimeret EPE, det fylder meget og har store opbevaringsomkostninger og så er der gebyrer for bortskaffelsen på en losseplads. 

Hvad er EPE skumplast?

EPE (Ekspanderet polyethylen) er et materiale, som ofte bruges til emballage. Det er en skumplast, som hverken har smag eller lugt, er harmløst at bruge, er fleksibelt, chok-absorberende og isolerende. 

På trods af at EPE nemt og effektivt kan genanvendes mange gange, ender meget EPE på lossepladser eller i forbrændingen, hvilken er med til at skabe miljømæssige problemer. 

EPE findes i flere former og densiteter. RUNI SK370 kan håndtere ikke-crosslinked EPE. Hvis du har crosslinked EPE, må du endelig tage kontakt til os, så vi kan finde en løsning, der passer til din virksomhed. 

Hvordan genanvendes EPE med en RUNI sneglekomprimator?

Step 1: Indsamling af affaldet 

Det første skridt er at indsamle EPE affaldet. Dette kan enten gøres internt i en virksomhed eller på et kommunalt genbrugscenter. Virksomheder kan enten have deres egen RUNI SK370 til komprimeringen, hvis de har en stor mængde. Eller de kan fragte den indsamlede EPS til en genbrugsplads, som har en RUNI SK370. 

Step 2: Komprimering i en RUNI sneglekomprimator

Materialet kan indføres både manuelt eller med transportbånd. Materialet indføres i en Heavy Duty pre-crusher. Tragten er udstyret med sensorer, som sørger for automatisk start og stop af maskinen. Dette betyder at der ikke er brug for ret meget manuel håndtering, når maskinen kører og at den er meget sikker for medarbejderne at bruge. 

Efter at materialet er indført i tragten, vil EPE'en gå igennem Heavy Duty pre-crusheren, som vil knuse det i små stykker. Disse stykker bliver så presset i sneglen og de automatiske kæber, som komprimerer det til sammenhængende blokke. Mange andre maskiner på markedet vil smelte EPE'en, men ikke RUNI'en. I en SK370'er fra RUNI vil det kun være  det yderste lag, som smeltes for at sikre en sammenhængende blokform. Dette er nødvendigt, da EPE ellers vil udvide sig igen. 

Step 3: Pak og fragt den komprimerede EPE

Den komprimerede EPE forlader maskinen som en solid blok med en smeltet overflade. Med en RUNI blokdeler og kran, er håndtering af disse blevet nem. Det er nemt og ubesværet at stable blokkene på en palle og derefter transportere til genanvendelse. 

EPE til genanvendelse - Turn Waste into Value

Med en RUNI SK370 til komprimering af EPE, kan man opnå en  densitet på op til 600-750 kg/m3. Når materialet er komprimeret til en solid blok, er EPE nemt at håndtere. Det kræver ikke meget opbevaringsplads og det er nemt at transportere. 

Lær mere om genanvendelse af andre materialer:

RUNI tilbyder også maskiner til separation af forskellige materialer:

Kontakt os

Har du brug for mere information, eller har du nogle spørgsmål angående RUNI-produktet, så udfyld nedenstående formular. Vi giver dig svar hurtigst muligt.

Læs mere om vores privatlivs- og cookiepolitik

Jasar Recycling
NEN-products
Premier Patterns
Skjern Papir
Folldal Gjenvinning
Dan-Web
Carlsberg Bryggeri
Rexcell
Systec
EPE blokke komprimeret med en RUNI komprimator
Norlax
Vega Salmon
North Landing
Morpol
Cap Fraicheur
O.H. Fiskeeksport
SK200 hos Supermercati Tosano
Rooms To Go
Chantry Digital
EPS, compaction, komprimering, Styrene, Xerox, RUNI
Veglo Miljø
Silkeborg Genbrug og Affald
Haith Recycling
Flamingokomprimering i container på genbrugsplads
Recycling plant EPS compaction RUNI
Case, Bortskaffelsesanlæg, SK370, RUNI, sneglekomprimator, komprimering, komprimator
Afvanding af biogas