Hvordan genanvendes EPP i en RUNI sneglekomprimator?

EPP, genanvendelse, genbrug, recycling
EPP, genanvendelse, genbrug, recycling

Med en RUNI sneglekomprimator kan du fører EPP affald igennem et genanvendelsessystem og spare penge på opbevaring, transport og bortskaffelse af affaldet. Ydermere kan du sælge komprimeret EPP blokke til genanvendelse og dermed virkelig ''Turn your waste to value''! 

EPP er en meget alsidig skumplast med mange kvaliteter: det er slidstærkt, holdbart, fleksibelt, chok-absorberende, isolerende og vandafvisende. Det er derfor et meget populært materiale til emballage til forskellige produkter og fødevarer. Grundet materialets styrke, lette vægt og chok-absorberende kvaliteter er materialet også meget brugt i bilindustrien. 

I dag bliver meget EPP sendt til lossepladser efter brug, men da EPP er 100% genanvendeligt og kan genanvendes ret nemt, giver dette ingen mening. Heldigvis er de miljømæssige fordele ved genanvendelsen af EPP ved at blive mere velkendte og anerkendte nu, og dermed er efterspørgslen for genanvendt EPP stigende. En sneglekomprimator fra RUNI kan hjælpe din virksomhed med nemt og effektivt at genanvende den brugte EPP. 

Sådan genanvendes EPP i en RUNI sneglekomprimator 

Step 1: Indsamling af affald 

 Det første skridt i processen er at få indsamlet og sorteret EPP affaldet fra andet affald. Dette kan gøres internt i virksomheden eller på et kommunalt genbrugscenter. Desto tættere EPP affaldet er på RUNI maskinen, desto mindre vil transportomkostningerne være. 

Efterfølgende sortres EPP'en efter densitet, da dette har betydning for, hvilken RUNI maskine, der er optimal. Lavdensitet EPP kan komprimeres i samme maskine som EPS, hvorimod højdensitet EPP skal bruges en maskine med smeltenhed, for at skabe sammenhængende blokke. Det kan også komprimeres ned i en endeløs pose. 

Step 2: Komprimering i en RUNI sneglekomprimator

Når EPP affaldet er indsamlet og korrekt sorteret, kan det indføres i den valgte RUNI maskine. Dette kan gøres manuelt i en 45 graders tragt eller ved brug af et transportbånd. EPP'en indføres i en Heavy Duty pre-crusher, som knuser materialet i små stykker. Lavdensitet EPP presses til en blok med en densitet på op til 350 kg/m3. Højdensitet EPP komprimeres på samme måde, men her skal der en smelteenhed til at sikre en solid blokform.

Step 3: Pak og fragt den komprimerede EPP 

Når den komprimerede EPP forlader RUNI maskinen, vil det være solide, firkantede blokke på 380x380 mm. Disse blokke kan sælges til genanvendelse. Derfor er affaldet nu en indtjeningskilde i stedet for en omkostning.

Blokkene er nemme at stable på paller. Især med hjælp fra en RUNI blokdeler og kran.

Hvordan sikrer RUNI en effektiv komprimering?

Maskinen tragt er udstyret med sensorer, som sørger for automatisk start og stop. Maskinen vil starte, når materialet indføres i tragten og stoppe, når sensorerne ikke længere kan registrere noget i tragten. Heavy Duty pre-crusheren fungerer effektivt med densiteter på op til 50 kg/m3. Hvis materialet har en højere densitet end dette, har vi andre oprivere med en mere kraftfuld motor, som kan håndtere dette. De automatiske kæber sikrer et konstant pres, hvilket skaber det bedste slutresultat. RUNI sneglekomprimatoren sikrer komprimering i forholdet op til 50:1, så det reducerer altså opbevarings -og transportomkostningerne markant, samtidig med at det gør det muligt at sælge EPP blokkene. 

Læs mere om RUNI's løsninger til EPP her

Vil du lære mere om genanvendelse, så læs med her:

RUNI tilbyder også løsninger til separation af forskellige materialer:

Kontakt os

Har du brug for mere information, eller har du nogle spørgsmål angående RUNI-produktet, så udfyld nedenstående formular. Vi giver dig svar hurtigst muligt.

Læs mere om vores privatlivs- og cookiepolitik

Jasar Recycling
NEN-products
Premier Patterns
Skjern Papir
Folldal Gjenvinning
Dan-Web
Carlsberg Bryggeri
Rexcell
Systec
EPE blokke komprimeret med en RUNI komprimator
Norlax
Vega Salmon
North Landing
Morpol
Cap Fraicheur
O.H. Fiskeeksport
SK200 hos Supermercati Tosano
Rooms To Go
Chantry Digital
EPS, compaction, komprimering, Styrene, Xerox, RUNI
Veglo Miljø
Silkeborg Genbrug og Affald
Haith Recycling
Flamingokomprimering i container på genbrugsplads
Recycling plant EPS compaction RUNI
Case, Bortskaffelsesanlæg, SK370, RUNI, sneglekomprimator, komprimering, komprimator
Afvanding af biogas