Genanvendelse af skumplast hos Selit North America

I over 40 år har Selit North America specialiseret sig i at ekstrudere skumlaget under gulvet som findes i huse, kontorer og andre bygninger. I deres ekstruderingslinje, genererer de afskær, når de trimmer ruller af skum, samt ruller der opstår ved overgangen mellem forskellige typer af skum. I Commerce, GA, ekstruderes EPE- og XPS-ark. Her spiller RUNI komprimatoren en væsentlig rolle i genanvendelsesprocessen.

For at imødekomme kravene til de forskellige materialer og den høje kapacitet, de skulle følge med, ønskede Selit selv at deltage i designet af løsning til komprimering af materialerne. Komprimering er en væsentlig del af genanvendelsesprocessen, da udstyret til genanvendelsen ikke kunne materialet hurtigt nok grundet den lette skumtilstand, men når materialet er i komprimeret tilstand, fungerer udstyret effektivt.

Den optimale løsning blev opnået ved at anvende en shredder til at neddele skummet i fragmenter, og så flytte materialet videre ind i den specialdesignede RUNI-løsning. Systemet er lavet med to cykloner i sammenspil med to RUNI-maskiner, installeret med et lufttæt input for at undgå at materialet skal flyve rundt. Den robuste installation er fuldt automatiseret og kræver minimalt tilsyn.

 

’’Lige fra starten af maskinens design og systemets konstruktion, vidste vi, at RUNI var den rette samarbejdspartner. Deres maskiner løste de problemer, vi havde kæmpet med i årevis, men til samme prisniveau som konkurrenterne. Det innovative design, medfølgende funktioner og ønsket om at skabe en integreret og skræddersyet løsning til vores genanvendelsesbehov, førte os sammen om en kompleks systemløsning.
Grundigheden i hele systemdesign processen, blev også afspejlet i installationen, testen ved installation og eftersalgssupporten for at sikre at alle mål blev opfyldt. Vi har nu et robust system, som vi er stolte af og ser frem til vores næste projekt med RUNI’’ – Doug Brouillard, Operationsdirektør.

EPE blokke komprimeret med en RUNI komprimator