Premier Patterns - EPS

Investering tjent hjem på 12 måneder

SK120 giver en stor besparelse i en mindre engelsk industrivirksomhed. Selv med RUNIs mindste komprimator bliver EPS-affald værdifuldt, og samtidig fik virksomheden orden på sine problemer med ukomprimeret EPS.

PREMIER PATTERNS AND CASTINGS LIMITED i England producerer EPS-modeller og -støbeforme i alle størrelser, især til bil-, båd- og flyindustrien. EPS-blokke skæres ud i hånden eller ved hjælp af CNC-maskiner. Støv og off-cuts komprimeres ved hjælp af en RUNI SK120 Sneglekomprimator.

”Tidligere fyldte vi en affaldscontainer på 16 cy3 (ca. 12 m3) tre gange om ugen. Hver gang kostede tømningen 60£, så vi brugte godt 720£ om måneden på tømning. Nu tager det tre måneder at fylde en container og oven i købet kan vi sælge det komprimerede EPS til 80£ pr. ton. Det er en stor besparelse, og investeringen i maskinen er tjent hjem på mindre end 12 måneder,” forklarer Richard Irwin fra Premier Patterns.

Dertil kommer et bedre forhold til nabo-virksomhederne. Tidligere fløj EPS-rester rundt i kvarteret, og EPS-støv lagde sig ind i mellem som et fint lag på bilerne udenfor.

”Det var temmelig rodet at se på uden for værkstedet. Det har vi intet af mere, så jeg tror naboerne er godt tilfredse,” siger Richard Irwin.

Han er meget tilfreds med komprimatoren, både med hensyn til funktionalitet og kvalitet.

”Det er en simpel, men fantastisk god idé. Den er enkel og ligetil at betjene, og den fungerer stabilt uden nogen som helst problemer, selv om den kører mindst 6 timer ud af en 10-timers arbejdsdag. Vi er meget tilfredse med maskinen og det, den gør for os. Jeg kan varmt anbefale den,” siger Richard Irwin.

Premier Patterns