Vartdal Plast

Vartdal Plast - Tager den ledende rolle i Norge

Fra fiskekasseproducent til affaldsindsamler og LOOP ambassadør

Vartdal Plast er en af de største EPS bearbejdere i Norge og faktisk i hele norden. 
Firmaet blev grundlagt i 1961 og var det første firma til at producere fiskekasser af EPS (ekspanderet polystyren).

Selve fundamentet hos Vartdal Plast er at holde fødevarer friske og huse varme. Firmaet leverer kvalitetsprodukter til byggeprojekter, elektronik- og fødevareemballage. Herudover er firmaet kendt for sin fantastiske logistik. 100% recycable EPS

100% Vartdal Plast er firmaet vision for at få alt EPS tilbage ind i loopet og rejsen fra at producere produkter lavet af fossile ressourcer til at lave produkter af 100 % ikke-fossile ressourcer eller genanvendt plastik affald.
I februar 2021 lancerede Vartdal Plast deres LOOP serie som er produkter kun lavet af genanvendt plastik eller ikke-fossile materialer. 

I maj 2020 blev installationen af deres genanvendelsesanlæg afsluttet. Det ligger i Liadal som er tæt på Vartdal Plasts hovedkvarter som ligger i Vartdal. På dette genanvendelsesanlæg forventer Vartdal Plast at komprimere alt EPS affaldet fra Trondheim til Bergen. Med en flåde på 75 lastbiler indsamler Vartdal Plast polystyren som returlæs fra mange forskellige affaldsselskaber i regionen. Det ekspanderede polystyren bliver leveret til Liadal, hvor det så komprimeres inden det sendes til forskellige plastikgenanvendelsesfaciliteter rundt i Europa.Recycle station - Vartdal

"Det er vigtigt for os, som EPS bearbejder at medvirke til at få EPS affald tilbage ind i loopet. Alt affald er skadeligt for miljøet, hvis det ender i naturen, men ved at indsamle EPS og være med til at give det nyt liv som nye plastiktyper, er vi i stand til at bruge den fantastiske ressource plastik faktisk er" siger Jan Endre Vartdal, CEO hos Vartdal Plast Group. 

RUNI compactor for EPS Vartdal Plast Norway

Da Vartal Plast gik i gang med at planlægge deres recyclingfaciliteter valgte de Alles Miljø som deres partner med komprimeringsmaskiner, fordi de er distributør for RUNI sneglekomprimatorer i Norge. "Vi har kendt RUNI komprimatorerne siden de kom på markedet. Når vi køber en RUNI ved vi hvad vi får, og vi ved at kvaliteten er god og at det er en pålidelig maskine. Herudover har vi fået en masse gode input fra fra Alles Miljø/RUNI da vi planlagde vores genanvendelsesfaciliteter."

Faciliteterne i Liadal har været i gang siden maj 2020 og Vartdal Plast er allerede i gang med at planlægge lignende faciliteter. "Det er ingen hemmelighed at vi vil lave mere indsamling og komprimering. Vore mål er at få alt EPS tilbage i den cirkulære kredsløb og bruge det som råvare til produkter vi laver eller køber. Hvis vi bygger nye genanvendelsesfaciliteter vil vi højest sandsynligt vælge RUNI sneglekomprimatorer som komprimeringsløsning" afslutter Jan Endre. 

Recycling plant EPS compaction RUNI