Hvordan genanvendes fiskekasser?

Fiskekasser, fishboxes, recycling, genanvendelse
Fiskekasser, fishboxes, recycling, genanvendelse

Fiskekasser produceres typisk af EPS, også kendt som flamingo. Fiskekasserne bruges til indsamling, opbevaring og transportering af friske råvarer, såsom fisk, skaldyr og grøntsager. EPS fiskekasser er meget velegnede til dette formål, da det er isolerende og beskyttende.

Omkring 335.000 tons EPS bliver brugt til dette formål hvert år i EU. I fiskeindustrien er EPS fiskekasser den primære form for emballage. 

Samme mængde fiskekasser vist i kg. Både ikke komprimerede fiskekasser og en komprimeret blok.

Få det bedste ud af de brugte fiskekasser

Fiskekasser er 100% genanvendelige, men bliver stadig genanvendt alt for lidt i Europa. Det bliver bedre og nogle lande opnår op til 90% genanvendelse af fiskekasserne (Norge, Danmark, Grækenland og Holland).

Når fiskekasserne ikke genanvendes, ender de typisk på lossepladsen eller på forbrændingen. Men da fiskekasserne som regel kun består af EPS, er de meget nemme at genanvende. 

Ved komprimering af brugte fiskekasser, kan vi opnå: 

  • En stor reduktion af EPS, som ender på lossepladsen eller i forbrænding
  • Reduktion i forbruget af nye råmaterialer
  • At spare på både vand og energiforbrug fra produktion af nye fiskekasser 
  • Reduktion i CO2 udslippet
  • Reduktion af affald i naturen

Derudover er der både økonomiske og sociale fordele, såsom nye jobs, fremdrift i innovationen i processen af plastik genanvendelse generelt og forpligtelse igennem hele værdikæden.

Hvordan genanvender man fiskekasser ved komprimering?

En teknisk, økonomisk og miljømæssig rentabel løsning til genanvendelse af fiskekasser er at få dem indsamlet efter brug, komprimeret og genanvendt til ny EPS materiale. Det betyder et fuldstændigt lukket loop i livcyklussen for fiskekasser. 


Hvordan fiskekasser komprimeres i en RUNI sneglekomprimator

Faktisk holder de brugte fiskekasser en ret stor værdi og er en ressource, som er efterspurgt på markedet. Det betyder, at hvis du har EPS, er det optimale måde at håndtere det på, ved at komprimere det og sælge det til genanvendelse. Det udgør typisk en god indtjening. 

Brugen af EPS i fiskekasser er en vigtig fordel for at kunne genanvende fiskekasserne

Som tidligere nævn, så er fiskekasser lavet af EPS. Det er det mest effektive materiale til opbevaring af friske fisk under transport og indtil salg, da EPS er godt til at holde fiskene friske helt frem til at slutforbrugeren køber dem. Fiskene fanges, kommes i kasserne og fragtes til et butikken, som skal sælge dem Når de er tomme, tror mange fejlagtigt, at kasserne skal rengøres for fiskerester, saltvand eller lugt før de kan genanvendes. Men dette er faktisk ikke nødvendigt. Det gør ingen forskel i forhold til genanvendelsen. 

Komprimér fiskekasser effektivt med RUNI

Når det kommer til at finde den perfekte løsning for komprimering af fiskekasser, er der et par ting, som er værd at overveje:

RUNI tilbyder komprimeringsløsninger til fiskekasser til kunder med kapaciteter fra 18 kg per time og op til 200 kg per time. Faktisk kan vi tilbyde anlæg op til 400/600 kg i timen.

Når man håndtere fiskekasser, kan man med fordel lave nogle dele i rustfrit stål. Dette kan være tragten og stabiliseringskammeret. Dette gøres for at undgå at det våde materiale får maskinen til at rustne. 

 

Alt efter den specifikke lokation og behov, kan RUNI sneglekomprimatoren bygges ind i produktionslinjen eller justeres til medarbejderen, der håndtere fiskekasserne.


Komprimeringsmaskiner til fiskekasser i en eksisterende produktionslinje.

Lær om genanvendelse af andre materialer

Udover vores komprimeringsmaskiner, tilbyder vi også maskiner til separation af materialer:

Kontakt os

Har du brug for mere information, eller har du nogle spørgsmål angående RUNI-produktet, så udfyld nedenstående formular. Vi giver dig svar hurtigst muligt.

Læs mere om vores privatlivs- og cookiepolitik

Jasar Recycling
NEN-products
Premier Patterns
Skjern Papir
Folldal Gjenvinning
Dan-Web
Carlsberg Bryggeri
Rexcell
Systec
EPE blokke komprimeret med en RUNI komprimator
Norlax
Vega Salmon
North Landing
Morpol
Cap Fraicheur
O.H. Fiskeeksport
SK200 hos Supermercati Tosano
Rooms To Go
Chantry Digital
EPS, compaction, komprimering, Styrene, Xerox, RUNI
Veglo Miljø
Silkeborg Genbrug og Affald
Haith Recycling
Flamingokomprimering i container på genbrugsplads
Recycling plant EPS compaction RUNI
Case, Bortskaffelsesanlæg, SK370, RUNI, sneglekomprimator, komprimering, komprimator
Afvanding af biogas