Folldal Gjenvinning - PE folie

Miljøvenlig og Energibesparende Tørring af Plastfolie

Folldal Gjenvinning sparer mellem 100 – 150 kW pr. time  pr. produktionslinie ved at fortørre vasket plastfolie i en RUNI Sneglekomprimator.

Folldal Gjenvinning, en afdeling af Norfolier Norge AS, er en af Nordens største recyclere af plastfolie. Med den nyeste udvidelse af produktionen når den årlige kapacitet op på 15.000 ton plastgranulat, udvundet af brugte plastposer og emballagefolie fra hele Norge. For hvert kg genbrugsgranulat, der produceres, spares 2 kg råolie og 4 kg CO2-udslip i forhold til produktion af nyt plast.

Miljøbevidst virksomhed

Siden starten i 1994 har det været afgørende for Folldal at opfylde eller ligge over myndighedernes miljøkrav til enhver tid.

”Vi gør vores bedste for hele tiden at forbedre vores miljøindsats. Som genbrugsvirksomhed har vi en særlig forpligtelse til at skåne miljøet mest muligt, så vi også tager vores bid af ansvaret for miljøet,” siger Frode Brendryen, production manager.

Og produktionen er meget miljøvenlig. Der bruges ingen kemikalier til vask og rengøring af plastaffaldet, kun rent vand, ligesom processen ikke afgiver giftige udslip til vandet eller luften. Men også i produktionslinierne tænkes der på miljøet i forhold til energiforbrug, hvilket er en væsentlig grund til at tørring foregår ved hjælp af RUNI SK370 Sneglekomprimatorer.

Sparer op til 150 kW pr. time pr. maskine

”Vi bruger RUNI i vores vaskeanlæg på alle tre – snart fire – produktionslinier. Det var en løsning, vi var tidligt ude med og udviklede i et godt samarbejde med RUNI. Sneglekomprimatoren bruges til fortørring inden tørretumbler. Fordelen er, at vi kan presse meget mere vand ud inden tørring, og derved opnå en meget lav restfugtighed på mellem 10 og 15 %, så vi ikke behøver store energikrævende tørremaskiner. Jeg vil anslå, at vi sparer mellem 100 og 150 kW i timen pr. linie på den måde, og undgår samtidig kraftigere materiel” siger Frode Brendryen.

Afvanding af rejekt

Foruden maskinerne i produktionslinierne, bruger Folldal også en RUNI SK240 til komprimering og afvanding af rejekt. Vandet fra samtlige maskiner genbruges i vaskeprocessen.

Stabile trods stor slitage

”Selv om produktionen betyder meget slitage på maskinerne, er de meget stabile og vi er vældigt tilfredse. Vores linier kører 24/7 og det betyder omkring 7.300 drifttimer om året. Servicen er også upåklagelig, selv ved usædvanlige nedbrud får vi reservedele særdeles hurtigt,” siger Frode Brendryen.

Folldal Gjenvinning